Användningsområden

Vår specialitet är hydraulcylindrar för mobila och stationära applikationer i dimensioner från 25/16 till 250/125 mm och med slaglängder upp till drygt 6000 mm. Alla utvecklade och tillverkade i småländska Tranås.

BK-17070001-0010 Art Nr DVHC LL Induktiva Givare
Dubbelverkande hydraulcylinder från Melin & Carlsson med gaffel
Enkelverkande hydraulcylinder från Melin & Carlsson
Teleskopcylinder från Melin & Carlsson

Logistik och transport

Cylindrar som utsätts för hög värme och ökensand – likväl som arktiskt kall luft och saltade vägar. Tuffa förutsättningar där vi står för kunskapen och i samråd med dig utformar rätt cylinder för rätt ändamål. På senare år har många av våra kunders fokus legat på viktoptimering av cylindrar med bibehållen prestanda.

 

Stationära applikationer

Våra hydraulcylindrar inom återvinningsindustri och andra industriella applikationer är tillverkade för att klara av de tuffaste förhållandena. Tillförlitlighet, lång livslängd, prestanda och servicevänlighet är viktiga faktorer. Att välja rätt ingående material för att säkerställa en optimal funktion i varje applikation kräver en gedigen kunskap. Ett nära samarbete med kunden är viktigt för att få rätt förutsättningar.

 

Skogsindustrin

I dagens skogsbruk används maskinerna ofta dygnet runt, vilket ställer höga krav på cylindern. Tillförlitlighet och lång livslängd är ledord. Att välja en cylinder från Melin & Carlsson innebär ett smart val som inte utsätter dig för onödiga risker. Kontinuerlig drift och många cykler per dag kräver expertis inom området. Med hjälp av vårt konstruktionsteam & testrum utvecklar och provar vi era cylindrar.

 

Entreprenad

Tuffa påfrestningar i varierande miljöer. Inte bara tufft i aspekten att det är stora laster som cylindern ska bära, utan ryckiga och hastiga rörelser samt varierande klimat. Rätt materialval är en nyckelfaktor då belastningarna ofta är mycket höga. Viktigt är även att cylindrarna klarar de yttre påfrestningarna som förekommer.

 

ADRESS

Melin & Carlsson Hydraulic AB
Box 438
SE-573 25 Tranås

BESÖKSADRESS:

Floragatan 10
573 31 Tranås

Hitta hit

KONTAKT

Telefon: 0140-38 54 60
Fax: 0140-38 54 70
epost: info@mchydraulic.se

DIREKTKONTAKTER:

Inköp
Order

FÖRETAGSUPPGIFTER

Org.nr: 556404-8873
Bankgiro: 5740-4253
Bank: SEB

ÖPPETTIDER:

Må-to 8-16.30
fre 8-16.00

MOC-1-GRAY
AAA rating MC