Kundcase P J Jonsson
– mobila stenkrossar

PJ Jonsson i Örnsköldsvik är en av Europas ledande tillverkare av mobila stenkrossar. Säljargumentet framför andra är driftsäkerhet.

Jonsson

Transport av krossmaterial är dyrt i förhållande till priset på sten. Mobila krossar och sorteringsverk har många fördelar. En fördel är att de inte är bundna till en täkt utan kan flyttas mellan olika platser, typ vägbyggen.

”De måste tåla extrema påfrestningar”

Ångermanlänningarna tillverkar ett 50-tal kompletta maskiner per år, där varje maskin har ett set med upp till 18 cylindrar. De används dels till att höja och sänka själva krossverket vid lastning, dels för att höja, sänka eller vika in transportörerna som fraktar stenfraktionerna till olika högar.

”Det är en oerhört utsatt miljö – med damm, fukt, vibrationer och varierande temperaturer, plus stor belastning – vilket gör att krossverk och transportörer måste klara extrema påfrestningar.”

Att Melin & Carlssons cylindrar möter de kraven är en självklarhet. Leveranssäkerhet, närhet och en god dialog var andra kriterier som gjorde att de 2013 fick förtroendet att stå för P J Jonssons alla cylinderleveranser.

Jonathan Jonsson, delägare i familjeföretaget, konstaterar att samarbetet flyter på väldigt bra.

”Kvalitet för mig är att de förstår vår kunds situation, har en hög leveranssäkerhet och hanterar eventuella reklamationer smidigt. Dessutom kommer de fort till lösning om det händer något utöver det vanliga. Sen kan det ibland behövas unika, produktanpassade grejer. Då är det tryggt med Melin & Carlssons kompetenta personal, som kan hjälpa oss med uträkningar och sånt.”

P J Jonsson – mobila stenkrossar och sorteringsverk

Familjeägda P J Jonsson i Örnsködsvik omsätter närmare 300 mnkr på mobila stenkrossar och sorteringsverk, främst till vägbyggen i Europa. Kunderna är stora entreprenadföretag men också ägare till större täkter. Tack vare ett nära samarbete med Sandvik kommer de ut med sina entreprenadmaskiner på världsmarknaden.

ReferenserKundcase P J JONSSON