Hydraulcylinder

– en viktig kugge i ditt maskineri.

Melin & Carlsson är idag en av Sveriges främsta tillverkare av hydraulcylindrar. Vi levererar hydraulcylindrar till 100-tals OEM kunder inom många olika branscher i såväl Sverige som utanför. Den absoluta majoriteten av dessa är i samarbete med våra kunder anpassade efter deras produkter.

Oavsett om det handlar om en kundanpassad cylinder eller standardcylinder. Smart hanterad kan den också ge snurr på dina affärer.

Vi kan hydraulcylindrar och som samarbetspartner kan vi på Melin & Carlsson bidra på många sätt!

Hydraulcylindrar från Melin & Carlsson – en bra affär!

Hos oss tillverkas hydraulcylindrar av alla typer och till alla tänkbara ändamål. I över tre decennier har vi på Melin & Carlsson byggt upp en unik kompetens och erfarenhet inom utveckling och tillverkning av hydraulcylindrar som gör oss till en självklar samarbetspartner och leverantör.

Din hydraulcylindertillverkare

Eftersom en hydraulcylinder är en vital komponent i en mängd produkter bör man välja en cylindertillverkare som har en bred kompetens inom många områden. Den må vara för fordonspåbyggnader, skogs- eller entreprenadmaskiner, renhållningsutrustning, industriella tillämpningar, eller något helt annat. Var du än ska använda din hydraulcylinder så är chansen överhängande att vi har erfarenhet av vad som krävs av produkten inom ditt segment.

Rätt cylinder på rätt plats

Enkelt uttryckt är vår uppgift att se till att de rätta cylindrarna finns på plats när och där de behövs. Gärna satspackade i rätt följd så att du slipper onödig omlastning inför montering. Kanske färdigmonterade med ventiler eller givare så att du vinner tid i produktion – och därigenom förbättrar din konkurrenskraft.

Hur många moment kan vi bespara dig idag?

Ibland finns det saker som kan utföras mer kostnadseffektivt utanför huset. Tänker du den tanken hjälper vi dig gärna att räkna på alternativen. Det kan handla om lackning eller förmontering av exempelvis ventiler och givare.

Vad du får är en ”färdig” produkt, anpassad och dimensionerad för att gå direkt in i din produktion. Eller med andra ord: enklare inköp och effektivare logistik. Tag kontakt med oss! Vi diskuterar gärna hur vi kan leverera den mest smarta och effektiva hydraulcylindern för just din applikation.

Konstruktionsstöd

När dina konstruktörer ska ta fram, testa och verifiera nya cylindertyper är det gott att ha expertis att luta sig emot. Våra kompetenta medarbetare ger handfast stöd genom hela kedjan, från idé och konstruktion till leverans av färdig produkt.

variant_EGH6915

Kundanpassningar

Var ska cylindern sitta/monteras? Vilken funktion ska den ha? Hur intensivt, och i vilken miljö ska den arbeta? Utifrån svaren på de enkla frågorna föreslår vi hydraulcylindrar – med hänsyn till inbyggnadsmått, arbetstryck, kraft samt väder- och korrosionskrav. Det må vara för fordonspåbyggnader, entreprenadmaskiner, renhållningsutrustning, industriella tillämpningar, eller vad just du har för önskemål.

Många gånger gäller det att väga in mängder av aspekter i valet av såväl tillverkare som lösning av dina produkter. Att bara väga in pris och gå på en billig lösning kanske inte är det mest prisvärda alternativet. För oss är det viktigt att tillhandahålla en konkurrenskraftig produkt av hög kvalitet.

Tag kontakt med oss så diskuterar vi vilka behov av hydraulcylindrar som just du har!

Hydraulcylindrar