Standardcylindrar

Melin & Carlsson är tillverkare av hydraulcylindrar för många ändamål. I vissa fall kan det även krävas kundanpassning med tillval som dämpning, givare och ventiler – läs mer om detta under kundanpassade cylindrar. Men i många fall fungerar det att utgå från en hydraulcylinder i standardutförande. Vi har ett brett utbud av standardcylindrar uppritade och redo att implementeras. Du som tillverkare (OEM) som har återkommande behov kan köpa dessa direkt av oss i anpassade batcher.

Flexibelt standardsortiment skapar oändliga möjligheter

Vårt sortiment av standardcylindrar ger dig som kund möjlighet att kombinera olika infästningar i cylinderns båda ändar. Kolvstång respektive mantelrör kan förses med de olika standardvarianter som finns i vårt sortiment och kan samtidigt erbjudas i varierade slaglängder. Det gör att vi kan leverera högkvalititativa hydraul- och teleskopcylindrar i en mängd kombinationer.

Letar du efter standardcylindrar för eftermarknad eller i mindre serier så hanteras detta av våra återförsäljare där de också ofta finns på hyllan för omedelbar leverans.

Enkelverkande hydraulcylinder

I de fall där cylindern enbart behöver vara dragande alternativt tryckande fungerar enkelverkande hydraulcylindrar utmärkt.

Dubbelverkande hydraulcylinder

En dubbelverkande cylinder används i alla sammanhang där hydraulkraft krävs i båda riktningarna. De är både tryckande och dragande.

Teleskopiska hydraulcylindrar

Vi tillhandahåller både enkelverkande och dubbelverkande teleskopcylindrar och kan fås med olika ytskikt..

HydraulcylindrarStandardsortiment