Kraft att förflytta berg

Och timmer. Eller varulager.

Sedan 1990 har vi på Melin & Carlsson byggt upp en erkänt god kompetens inom cylindertillverkning. Våra cylindrar används till att förflytta allt från schaktmassor och timmer till spannmål, sopor och varulager – på truckar, lastbilar och entreprenadmaskiner. Kort sagt, i alla sammanhang där man förmedlar kraft.

Specialist på hydraulik

Sedan 1990 utvecklar och tillverkar Melin & Carlsson hydraulcylindrar för mobila och stationära applikationer. Vår produktionsanläggning i Tranås sysselsätter ett 75-tal personer och beräknad omsättning för 2023 är ca 160 miljoner kronor.

Specialiteten är cylindrar i dimensioner från 25/16 till 250/125 mm med slaglängder upp till drygt 6000 mm.

Tubex, med enheter både i Tranås och Borås, beräknas tillsammans omsätta 77 miljoner kronor för 2023.

Affärsfilosofi

Vår affärsfilosofi – att överföra kundnytta och kraft till kunder inom återvinnings- och skogsindustri, transport och entreprenad – vinner alltmer gehör, särskilt hos kunder som efterlyser skräddarsydda lösningar. För det kan vi tacka kompetenta medarbetare, som ger ett handfast stöd genom hela kedjan, från idé till leverans av färdig produkt.

Affärspartner med fokus på kundnytta

Den stora utmaningen i en bransch så präglad av korta ledtider stavas leveransprecision. Genom att styra upp processerna, sätta luppen på kvalitetsarbetet och förbättra prognosverktygen går vi i god för att du får rätt cylinder med rätt funktion, levererad i rätt stund och på rätt sätt.

Starkare tillsammans

I början av 2021 förvärvades cylindertillverkaren Tubex AB med verksamhet i Tranås och Borås. Tubex tillverkar precis som Melin & Carlsson hydraulcylindrar, men har även produktsortiment inom pneumatiska cylindrar som drivs av luft.
Ett stort produktområde är teleskopcylindrar där Tubex har en ledande position på marknaden. Något som kompletterar vårt gemensamma sortiment på ett mycket bra sätt. I verksamheten ingår även E2 systems.

Välkommen att sätta oss på prov!

Tubex

Teleskopcylindrar

E2 systems

 

kolv-standing
Om oss