Kraft att förflytta berg

Och timmer. Eller varulager.

Sedan 1990 har vi på Melin & Carlsson byggt upp en erkänt god kompetens inom cylindertillverkning. Våra cylindrar används till att förflytta allt från schaktmassor och timmer till spannmål, sopor och varulager – på truckar, lastbilar och entreprenadmaskiner. Kort sagt, i alla sammanhang där man förmedlar kraft.

Specialist på hydraulik

Sedan 1990 utvecklar och tillverkar Melin & Carlsson hydraulcylindrar för mobila och stationära applikationer. Våra produktionsanläggningar i Tranås och Borås sysselsätter ett drygt 100-tal personer och beräknad omsättning för 2023 är ca 230 miljoner kronor.

2021 förvärvades Tubex AB / E2 systems som varit verksamma i branschen sedan 1982, och sedan hösten 2023 ingår såväl Tubex som E2 systems juridiskt i Melin & Carlsson AB.

Varje år lämnar ca 70.000 dubbelverkande eller enkelverkande hydraulcylindrar i dimensioner från 25/16 till 300/230 mm med slaglängder upp till över 6 meter i vår fabrik i Tranås. Här tillverkas även teleskopcylindrar under varumärket Tubex som idag har en ledande position på marknaden.

I vår fabrik i Borås tillverkas främst pneumatiska cylindrar, cylindrar som har vatten som drivmedium och produkter inom E2 systems-sortimentet.

Vi erbjuder

  • Ett brett grundsortiment av produkter
  • Kundanpassade lösningar av de flesta förekommande typer
  • Svensktillverkat till ett konkurrenskraftigt pris

Affärsfilosofi

Vår affärsfilosofi – att överföra kundnytta och kraft till kunder inom återvinnings- och skogsindustri, transport, materialhantering och entreprenad – vinner alltmer gehör, särskilt hos kunder som efterlyser skräddarsydda lösningar. För det kan vi tacka kompetenta medarbetare, som ger ett handfast stöd genom hela kedjan, från idé till leverans av färdig produkt.

Affärspartner med fokus på kundnytta

Den stora utmaningen i en bransch så präglad av korta ledtider stavas leveransprecision. Genom att styra upp processerna, sätta luppen på kvalitetsarbetet och förbättra prognosverktygen går vi i god för att du får rätt cylinder med rätt funktion, levererad i rätt stund och på rätt sätt.

3D-CAD-Miljo

Samarbete som genererar mervärde

Vi arbetar tätt med våra kunder i deras utvecklingsprojekt, där våra erfarenheter och breda kunskaper som vi byggt upp under många decennier kommer väl till pass.

Vårt arbete sker i såväl 2D-miljö i AutoCAD som i 3D-miljö i Solid Works / STEP). Det gör att vi kan hantera allt från enklare ritningar till att jobba tillsammans i kompletta produktmodeller.

Välkommen att sätta oss på prov!

Standardcylindrar
Anpassade cylindrar
Teleskopcylindrar
E2 Systems

Om oss