Kundcase Log Max
– skördaraggregat

Log Max i Grangärde tillverkar skördaraggregat till skogsindustrin. Att cylindrarna som styr alla rörelser håller är en förutsättning. Men för att bli utvald leverantör krävs mer än så.

Log Max skördaraggregat för Skogsindustrin

Modern skogsavverkning är en fascinerande process som inte tillåter några avbrott. Men även om hållbarhet är A och O, så är den stora utmaningen att kunna leverera snabbt när det verkligen gäller.

”Stillestånd i skogen blir extremt dyrt, fort”

Enligt inköpare Tobias Eriksson fungerar samarbetet med Melin & Carlsson så bra att han kallar tranåsföretaget ”en av våra bättre leverantörer överhuvudtaget vad gäller flexibilitet”. 

”Vi har inte möjlighet att ligga på stora lager. Får vi en stor order och ska ut med 20-30 aggregat på ett bräde, krävs flexibilitet och korta ledtider. För att få affären måste vi kunna leverera. Sen har vi ett ansvar att tillhandahålla reservdelar i tio år på alla våra artiklar. Den stora utmaningen ligger i det som inte är frekvent, när det är störningar i det normala flödet.”

I utvecklingsfasen är även konstruktionsstödet viktigt.

”Vi kommer egentligen bara med en idé om att cylindern ska göra det här och det här, sen hjälper Melin & Carlsson till med utformning och design. Det är de som är experterna!”

Log Max – skördaraggregat för skogsbruk

Log Max ägs av Komatsu och omsätter drygt 300 mnkr.
Ca 75 % går på export, främst till Syd- och Nordamerika samt Ryssland. Köparna är i första hand tillverkare av entreprenadmaskiner, men i och med att de enbart tillverkar aggregatet (som sitter längst fram i kranen) kan de även sälja direkt till skogsbolag, jordbrukare och entreprenörer.

ReferenserLog Max, Grangärde