Utföranden infästning

Vi vet att olika applikationer i olika branscher med varierande krav och användningsområden kräver anpassade produkter. I den stora mängd cylindrar vi tillverkar varje år finns en mängd variationer såväl i storlek som i utförande. Vi tillverkar cylindrar som passar dina produkter. Välkommen att kontakta oss.

Ledlager

Infästning med öra och ledlager är bland de vanligast förekommande. Det ger en flexibel och robust infästning med stora valmöjligheter när det gäller typ av ledlager.

Gänga

Såväl invändig som utvändig gänga är vanlig där infästningen är fast i axiell riktning. Gänga är dessutom kostnadseffektivt då det görs i samband med tillverkning av kolvstång eller gavel.

Fläns

Fläns sätts ofta på mantelröret i applikationer där cylindern ska ha en fast infästning. Flänsen kan ha olika form och dimension beroende på var cylindern monteras.

Ok

Ett ok ger en rörlig montering av mantelröret och gör att infästningen inte behöver placeras i änden av cylindern. Okets tappar anpassas att passa produkten den monteras i.

Dubbelverkande hydraulcylinder från Melin & Carlsson med gaffel

Gaffel

Ett öra i form av en gaffel gör att motsatt infästningspunkt kan vara enklare och ger en robust infästning.

Bussning

Bussning används frekvent i såväl enkla öron som i gaffelöron och liknande för att uppta friktion och slitage och därigenom skapa lång livslängd på produkten.

Special

Vi tillverkar även cylindrar med andra typer av anpassade infästningar. Har du speciella önskemål så tittar vi gärna på dessa tillsammans med dig för att hitta en bra lösning.

HydraulcylindrarKundanpassade cylindrarUtföranden